fbpx Press "Enter" to skip to content

Műanyag festő technológiák

Láng előkezelés (műanyag)

A műanyag felületek előkezelésének egyik változata lángkezelés, amikor is a közvetlen gázláng aktiválja a műanyag felületet, ezáltal a festékszemcsék tapadása a műanyag felülethez megnő. A lángkezelés hatásfoka függ az égő és munkadarab felületének távolságától, a lángkezelés idejétől.
A földgázüzemű lángfelületkezelő az alábbi egységekből épül fel:
– égővezérlés lángőrrel, gyújtással, kezelő és kijelző egységgel
– mechanikus vezérlés biztonsági szeleppel, nyomásőrrel, átfolyás mérővel, gáz-levegő keverő egységgel és gáz visszaáramlás gátlóval,
– speciális gázégő, kompletten , gyújtó- és lángőr elektródával, gáz-levegő keverék hozzávezetéssel.
 
Ionizálás (műanyag)

A műanyag munkadarabok sztatikus feltöltődésének levezetésére szolgáló készülék. Sűrített levegővel kombinálva alkalmas a műanyag alkatrészek bizonyos fokú portalanítására is.
Berendezésbe építhető, kombinálható megfelelően méretezett elszívással.

Elektromos fűtésű szekrényes szárító, 40-100 °C

Szárításra alkalmas, szendvicspanelekből készült villamos fűtésű légcirkulációs szekrényes szárító kemence, egyik, vagy mindkét végén nyíló ajtóval. A beégetéshez szükséges hőközlés konvekciós hőátadással történik. A beállított hőmérséklet elérése után a hőntartás automatikusan történik.
A berendezés üzemi hőmérséklete 40 – 100 oC között állítható.

Gáz fűtésű szekrényes szárító, 40 – 100 °C

Szárításra alkalmas, hőhídmentes szendvicspanelekből készült, indirekt léghevítős, gázfűtésű légcirkulációs szekrényes kemence, egyik vagy mindkét végén nyíló ajtóval. A szárításhoz szükséges hőközlés konvekciós hőátadással történik. A beállított hőmérséklet elérése után a hőntartás automatikusan történik.
A berendezések üzemi  hőmérséklete 40 – 100 oC között állítható.

Elektromos fűtésű konvekciós és infra alagút, 40 – 100 °C

Festett (oldószeres vagy vizes festék) munkadarabok munkadarabok szárítására  vagy beégetésére szolgáló alagút, mely hőhídmentes szendvicspanelekből épül fel, belső tartószerkezettel, konvejorral, vagy alsó anyagmozgató rendszerrel.
A hőközlés középhullámú, vagy rövidhullámú elektomos infrasugárzókkal, vagy elektromos fűtésű léghevítővel történik.
Az alagutak  lehetnek egyenes vonalú, „U” formájú és „A” kialakítású. Az „A” formával elérhető, hogy a belső forró levegő ne tudjon a szájnyíláson keresztül a csarnok légterébe áramlani.  
A berendezések üzemi  hőmérséklete 40 – 100 oC között állítható. Tárgyhőmérsékletet mérünk és az infrák szabályozása folyamatosan történik.

Gáz fűtésű konvekciós és infra alagút, 40 – 100 °C

Festett (oldószeres vagy vizes festék) műanyag munkadarabok szárítására  vagy beégetésére szolgáló alagút, mely hőhídmentes szendvicspanelekből épül fel, belső tartószerkezettel, konvejorral, vagy alsó anyagmozgató rendszerrel. Az alagutak  lehetnek egyenes vonalú, „U” formájú és „A” kialakítású. Az „A” formával elérhető, hogy a belső forró levegő ne tudjon a szájnyíláson keresztül a csarnok légterébe áramolni. Az egyenes vonalú alagutak tetejére, az „A” formájúak alsó részébe van beépítve az indirekt,léghevítő, a folyamatos szabályozású gázégő és a levegő keringtető ventilátor.
A berendezések üzemi  hőmérséklete 40 – 100 oC között állítható.