fbpx Press "Enter" to skip to content

Előkezelő berendezések

Mártó előkezelők

Több kádas, takt üzemű sor, ahol a munkadarabok zsírtalanítása, igény szerint foszfátozása vagy krómmentes kromátozása történhet. A kádak számát a kezelési technológia határozza meg. A kezelő kádak készülhetnek saválló acélból vagy PP lemezből. A kádak a technológiának megfelelően fűthetők, hőmérsékletszabályozással ellátottak és hőszigeteltek, a technológiai folyadékok keringtethetők. A munkadarab mozgatása a kádsor felett történhet darupályán futó, kézi vezérlésű, villamos mozgatású futómacskával vagy programozható átrakó berendezéssel. A munkadarabok függesztő keretre felfüggesztve kerülnek a kezelő kádakba.

Szóróalagutak

Folyamatos üzemű, több zónás berendezés, ahol a munkadarabok zsírtalanítása, igény szerint foszfátozása vagy krómmentes kromátozása, öblítése történik, az utolsó öblítés egy ioncserélt vizes öblítő rendszer. Az előkezelő berendezés készülhet saválló acélból, PP lemezből, víztömör kivitelben. A felépítmény zárt kivitelű, be- és kivezető szakasszal, közbenső kezelő zónákkal és csepegő szakaszokkal. Itt vannak beépítve az egyes zónákhoz tartozó szóró koszorú rendszerek a megfelelően méretezett fúvókákkal és szivattyúkkal.A felépítményben az egyes zónák között blendelemezek vannak elhelyezve, hogy a zónák közötti átszórások a minimálisra csökkenthetők legyenek. Az előkezelő berendezés belső terét az intenzív páraképződés miatt ventilátorral megszívjuk, s ez a párás levegő cseppleválasztón keresztül a szabadba kidobásra kerül.A felépítmény alatt vannak elhelyezve a zónatartályok, belső szűrőkkel, a zónatartályokhoz kapcsolódó keringtető rendszerekkel, méretezett szivattyúkkal, armatúrákkal. A berendezés PLC vezérlésű.

Nagynyomású mosók

A zsírtalanítás-vasfoszfátozás gőzsugaras berendezéssel történik. A gőzborotva által kiszórt vegyszeres víz a munkadarabról lefolyva a padozatban kiépített zsompban gyűlik össze. A zsompból egy szivattyú nyomja a zsírtalanító folyadékot a gyűjtőtartályba, ahol a vegyszer koncentráció beállítható, valamint a mosófolyadék fűtése is megtörténik. A gyűjtőtartályból gravitációs ráfolyással kerül a mosófolyadék a gőzsugaras berendezésbe, ahol ismét felhasználásra kerül. Az előkezelés zárt rendszerben történik, a mosófolyadék folyamatos keringésben van, ez a technológiai megoldás eredményezi a berendezés víztakarékos üzemelését. A mosófolyadék fűtése fali kazánnal történik, csöves hőcserélő segítségével. A vegyszeres mosás és az öblítés közötti váltás vezérlőszekrényen lévő nyomógombbal történik. A gyűjtőtartály kialakítása olyan, hogy a felúszott olajréteg a folyadékszint megemelésével lefölözhető. A zsírtalanító tartály szigetelt, az öblítő tartály nem. A mosóhelység, szerkezetét tekintve, saválló lemezpanelekből épített, víztömör kivitelű kabin, egy oldalán kétfelé nyíló tolóajtóval, beépített világítással, páraelszívással. A padlón csatorna összefolyóval, horganyzott rácsból készülő emelt álpadlóval.