Robotizált festőgép sorok a biztonságosabb és megbízhatóbb teljesítményért

Egy teheratú gyártó cég a Graco Pro XPC automata elektrosztatikus levegőszóró rendszerét választotta, hogy javítsa üzeme biztonságát, megbízhatóságát és hatékonyságát.


A biztonság minden esetben elsődleges prioritás. Amikor egy teherautó gyártó cég arról értesült, hogy az általuk használt automata szórópisztolyok tüzet okozhatnak, a vezetőség gyorsan reagált, hogy megelőzzék a bajt. Kiderült, hogy a szórópisztolyoknak ívelési problémái vannak, és elhasználódtak a feszültségkábelek.

Felvették a kapcsolatot a szórópisztoly forgalmazójával, akik egy új szórópisztolyt küldtek a cégnek. Sajnos ennek a modellnek is megvoltak a maga problémái. Az egyik legrosszabb az volt, hogy a feszültségkábel leszakadt a pisztolyról permetezés közben, aminek az lett a következménye hogy elektrosztatika nélkül működtek. E miatt nem csak anyagot, de időt is pazaroltak, miközben több hetet kellett várni a  berendezés jabvítására.

"Hívjuk fel a Gracot. Mindig tudják mi a legjobb megoldás!"

A szórópisztollyal kapcsolatos kihívásaikra hatékonyabb megoldást keresve egy szervizmérnök azt javasolta, hogy a vállalat vezetése vegye fel a kapcsolatot a Graco helyi képviselőjével. A képviselő meghallgatta a vállalat problémáit, és azt javasolta, hogy a Graco Pro Xpc automata elektrosztatikus légszórópisztoly sokkal jobb és biztonságos eredményt érnének el. Kifejtette, hogy ami a biztonságot illeti, nincs biztonságosabb szórópisztoly a piacon. A Graco teljesen tisztában van azzal, hogy a magas feszültség kockázatot rejt, amikor az az egész fülkében működik. Ez az oka annak, hogy a Pro Xpc Autot alacsony feszültségű kábelcsatlakozással tervezték a pisztoly 100 kV-os tápegységéhez. Egy másik funkció, amely javítja a biztonságot, a Pro Xpc Auto Controller, amely ívérzékelő szoftverrel rendelkezik, amely automatikusan kikapcsolja az elektrosztatikát, ha egy alkatrész túl közel van a pisztolyhoz.

A Graco  beleegyezett, hogy átküldjön egy berendezést tesztelésre. A Graco egy héten belül szállított a gyártónak egy Pro Xpc automata elektrosztatikus légszórópisztolyt, vezérlőt és minden olyan tartozékot, amely a meglévő FANUC P-350-hez való csatlakozáshoz szükséges. A Pro Xpc azonnal bizonyított sokkal robusztusabb és tartósabb kialakításával, mint elődje.

"Rendeljünk még négy pro xpc szórópisztolyt!"

A szóban forgó cég úgy találta, hogy a Pro Xpc kiváló helyettesítője a régebbi automata berendezéseiknek, és könnyen integrálható a gyártási konfigurációkba. Kevesebb mint egy héttel az első Pro Xpc telepítése után a gyártó további négyet rendelt. Kettő a már működő FANUC P-350 berendezéshez, és további kettő a FANUC P-50 berendezéshez.

Egy évvel később a Pro Xpc lett a szabvány a vállalat összes üzeme és beszállítói számára. A therautó gyártó cég talált egy biztonságos, megbízható és könnyen karbantartható elektrosztatikus szórópisztolyt. Nézze meg közelebbről a pro xpc-t.

A Pro Xpc Auto elektrostatikus szórópisztoly egy könnyű, kompakt szórópisztoly, kiemelkedő hatótávolsággal. Úgy tervezték, hogy több munkát végezhessen kissebb helyen. Méretének köszönhetően kiválóan alkalmas szűk helyeken és sarkokban történő permetezésre, súlya pedig ideálissá teszi kisebb teherbírású robotkarokhoz és berendezési tárgyakhoz. Valójában kifejezetten a hatékony robotintegrációhoz tervezték. Amellett, hogy 250 felhasználó által beállítható előbeállítást és karbantartási emlékeztetőt biztosít, PLC-vel vagy switchel is vezérelhető, ami rugalmasságot biztosít a permetezési folyamatok irányításához.

A Pro Xpc Auto elektrostatikus szórópisztoly kiváló felületminőséget és vezető átviteli hatékonyságot kínál. Biztonságos, tartós, PLC-vel vezérelhető, hatékony rendszerintegrációra tervezték, és számos teljesítménytanúsítvánnyal rendelkezik. Oldószeres 100 kV-os pisztolyként kapható, amely 3 megohm/cm-ig fajlagos ellenállású anyagokat is képes szórni, valamint vízbázisú 60 kV-os pisztolyként vízbázisú anyagokhoz.

Robotizált festőgép sorok a biztonságosabb és megbízhatóbb teljesítményért

Akcióink

A tekintse meg friss és folyamatos akcióinkat!