Okos festékkeverés

Az olasz Pieffeci cég kiszervezett ipari folyamatokat, például nagy ipari csoportok számára bevonatképzést végez. Tevékenységi körébe tartozik a gyártás, technológiai irányítás és telephelyi karbantartás. Vevői részére új rendszereket is tervez, és azok szállítását, telepítését és üzembe helyezését felügyeli.

2001. óta a Pieffeci a FPT Industrial tengelyfestő gépsorát kezeli Torinóban. A FPT Industrial cég elhivatott CNH Industrial márkanéven ismert erőátviteli rendszerek fejlesztése, gyártása, értékesítése és támogatása iránt, amelyeket közúti, terepi, tengerészeti és áramfejlesztő alkalmazásokban használnak. Az iparági szektor egyik globális motor,- tengely és erőátviteli rendszerek vezető szereplője.

A Pieffeci tevékenységi köre szorosan kapcsolódik a FPT gyártási folyamatához. Amint a nyers munkadarabok elhagyják a FPT összeszerelési folyamatát, azonnal átlépnek egy légpályára, amely közvetlenül kapcsolódik a festőüzemhez. A termékeket itt bevonattal látják el, retusálják és előkészítik a FPT raktári közvetlen szállításra.

A gyári színtér digitalizálása 

A Pieffeci 2017-ben kezdeményezte a „Telephelyi felügyelő” digitalizációs programot. A cél egy olyan összekapcsolt rendszer létrehozása volt, amely garantálja a minőség és a termék követhetőségét, folyamatosan felügyeli a munkakörülményeket és a folyamatok paramétereit, és a korábban kézi műveleteket digitalizálja és automatizálja. 

Az általánosan várt előny a teljes gyártási folyamat megnövelt hatékonysága volt. 

Az első lépésben minden egyes munkadarabot RFID címkével láttak el, amelyeket tizenegy RFID leolvasó azonosíthat és követhet. Ennek köszönhetően a bevonatképző gyártósor minden egyes munkaállomásán minden folyamatparaméter ellenőrizhető. A következő lépés a teljes gyártóüzemben érzékelők és kapcsolók elhelyezése; a gépek PLC-it és a gyár IT rendszereit összekapcsoló Gyártási Végrehajtó Rendszer (MES) megvalósítása; és távolról vezérelhető gépek integrációja volt, az összes bevonatképző paraméter ellenőrzésének javításáért.

Új Graco festékkeverők

Az előbbi digitalizációs program legfontosabb célja a kétkomponensű festékkeverő műveletek optimalizálása volt, a bevonat minőségének javításáért. Ez ugyanakkor ésszerűsítené a festékfelhasználást és felhordást, a retusálási műveletek csökkentésén keresztül. 

Ezen célkitűzéseket szem előtt tartva telepítette a Pieffeci az új Graco ProMix PD2K pozitív dugattyús adagolórendszereket, az alapozó és zománcfelhordó fülkékben integrált Gaiotto Automation robotokba integrálva.  

A Graco és a Gaiotto mérnökei közötti szoros kommunikáció tette lehetővé a különféle gépek PLC-i és a MES közötti kommunikációs protokoll kifejlesztését, a termék követésének, a felhasználás felügyeletének és a megelőző karbantartás elvégzésének a biztosítása érdekében.

Az utójavítási feladatok csökkentése 

A ProMix PD2K a szórópisztoly közelében keveri az anyagot, így az öblítő zóna jelentősen kisebb. 

Ennek köszönhetően a vevők kevesebb festéket használhatnak, kevesebbet költhetnek a selejtezésre és gyorsabban cserélhetik a festékeket. És mivel korlátozott mennyiségű bekevert anyag van a rendszerben, a ProMix PD2K ideális a rövid fazékidejű anyagok számára. A sav-alapú anyagokkal is kompatibilis. 

A Pieffeci volt az első olyan olasz vállalat, amely ezeket az új festékkeverő és adagoló gépeket üzembe helyezte. Egy kísérleti projektet végeztek először 2017 októberében, egy keverő részvételével. A magas szintű megbízhatóságának a finomhangolását és bizonyítását követően, a ProMix PD2K adagolói váltották fel a korábban használt régebbi Graco Promix 2KS adagolókat. 

Az új Graco adagolók egyedi átjárókon keresztül kapcsolódnak a LAN-hoz, és ez által a gyári irányítás szoftverrendszeréhez kapcsolódhatnak és távolról irányíthatók. A keverők a MES szoftvercsomaghoz kapcsolódó PLC-kről közvetlenül kapják a szükséges festékáramlási sebességadatokat, és küldik vissza a felhasználási adatokat a PLC-kre (majd a MES-re) az egyes ciklusok végén. 

Továbbá érzékelők felügyelik az előkezelési paramétereket, a robotok bevonatképző paramétereit, a tényleges festékfelhasználást, a katalizálási sebességeket, a felhasználásban és az előkészítésben lévő festékek állapotát, a bevonatfelhordó fülkék környezeti feltételeit és a kemencék hőmérsékletét.

A ProMix PD2K jelentősen csökkentette az oldószer felhasználást és a kevert anyagveszteséget.

A ProMix PD2K adagolók előnyei 

A FPT előírásai alapján a Pieffeci 70-80 mikron vastagságú bevonatot visz fel a munkadarabokra, 50 - 350 cm3 átfolyási sebességet igénylő szóróprogramokkal. A Graco egyedi ProMix PD2K adagoló dugattyús szivattyúi nyomás hatására megállnak, és 100%-os pozitív dugattyús technológiát alkalmaznak mindig precíz keverési arányok és állandó teljesítmény biztosítása érdekében. Továbbá még alacsony átfolyási sebesség esetén is jól működnek, mert optimalizált keverési programokat tudnak végrehajtani felhasználás és felülszórás tekintetében is. 

A Graco keverők a festék adagolási és szállítási pontosságát is fokozták. Ennek magyarázata, hogy a gépek magas szinten stabilak, mert zárt hurokban vezéreltek, amely a végső minőség jelentős minőségi javulását eredményezi. Mivel a keverési pont közelebb van a szórópisztolyhoz, a ProMix PD2K jelentősen csökkentette az oldószer felhasználást és a kevert anyagveszteséget. Ez járult hozzá a Pieffeci karbantartási igényének a csökkenéséhez, a gyakoriság és az időtartam tekintetében egyaránt. Végül, az összekapcsolás a MES irányító szoftverrendszerével lehetővé teszi a keverők távirányítását, ez által gyűjtve a festék felhasználás és hibaadatokat pontosan, precízen és folyamatosan. 

Sikeres digitalizálás 

A „Telephelyi felügyelő" projektnek és az automatizálásba, a ProMix PD2K keverőkbe helyezett befektetéseinek köszönhetően, a Pieffeci most folyamatosan felügyelheti az összes folyamatban lévő munkát a gyár különféle részein; a rendszerben lévő egyes munkadarabok helyét követheti; sürgős státuszba helyezhet egyes munkadarabokat; és azonnali értesítéseket kaphat a rendszer rendellenességeiről. A cég a termelési, minőségi és meghibásodási adatokat digitalizálhatja, pontosan értékelheti azokat és a bevonat minőségének az ismételhetőségét biztosíthatja. 

Okos festékkeverés

Akcióink

A tekintse meg friss és folyamatos akcióinkat!